Tesla’s onbestuurbaar door stuurprobleem: Amerikanen starten onderzoek

Je rijdt op de snelweg en wil van baan wisselen, maar je merkt dat het stuur niet meer reageert, waardoor de auto onbestuurbaar is. Dat klinkt toch als een nachtmerrie? Het overkwam twaalf Tesla-bestuuders. De Amerikaanse verkeerstoezichthouder NHTSA is daarom een onderzoek gestart.

De NHTSA gaat eerst 280.000 nieuwe Tesla Model 3’s en Y’s onderzoeken. Dit meldt Reuters. Mogelijk is er sprake van een overkoepelend probleem. De twaalf bestuurders kwamen er wonder boven wonder goed van af, al botste één van de bestuurders wel tegen een boom.

Reuters probeerde Tesla te bereiken, maar het autobedrijf wilde niet reageren. Toch zijn er geruchten dat de Amerikaanse autofabrikant intern al wel op de hoogte was van het stuurprobleem. “Tesla verplaatste mijn servicebezoek van 2 mei naar 25 mei, omdat er een tekort was aan onderdelen”, reageert een bestuurder. “Er werd toen bevestigd dat het stuurprobleem een bekend probleem was en dat mogelijk de volledige spoorstang vervangen zou moeten worden.”

Het onderzoek van de NHTSA is de eerste stap. Als blijkt dat er inderdaad sprake is van een veiligheidsrisico, dan kan de NHTSA eisen dat Tesla een terugroepactie start om het probleem met het stuur preventief op te lossen. We wachten het even af.