Tesla referral code: 1500 km gratis

Tesla heeft een uniek referral programma. Koop jij een Tesla via een link van een vriend of kennis? Dan krijg je 1.500 gratis supercharger-km’s cadeau. Ook jouw vriend of kennis krijgt deze kilometers cadeau.

Kortom, bij elkaar geeft Tesla 3.000 gratis supercharger-km’s weg per aankoop met een referral code. Wat neerkomt op een cadeau van ongeveer 750 euro (rekening houdend met gemiddeld 0,25 euro per kWh bij superchargers in West-Europa). Best veel! Het is natuurlijk ook slim van Tesla. Door gratis te superchargen ontdekken veel nieuwe Tesla-eigenaren de voordelen van het laadnetwerk van Tesla. En eerlijk is eerlijk: het is het beste laadnetwerk ter wereld. Goedkoop (bij andere snelladers betaal je vaak 0,50 tot 0,75 euro per kWh), makkelijk, vrijwel altijd plek en goed verdeeld langs snelwegen.

Iedereen met een Tesla kan een referral code opvragen. Je vindt deze code in de Tesla-app. Rechtsboven is een icoon te zien van een schatkist. Klik daar op en de code wordt getoond. Stuur de unieke referral link vervolgens naar iemand die een Tesla wil aanschaffen. Het is belangrijk dat deze persoon op de link klikt en dan direct de auto koopt. Verlaat hij de pagina en keert hij later terug? Dan werkt dit niet.

Heb je nog geen Tesla gekocht? Dan kun je alleen een referral code gebruiken. Je kunt nog geen code aanmaken voor anderen.Dit kan pas zodra er een auto is gekoppeld in je app.

Heb je geen kennis met een Tesla en wil je wel profiteren van 1.500 gratis supercharger-km’s? Dan kun je mijn referral code gebruiken. Alvast vriendelijk bedankt!

Update: Tesla is gestopt met het referral programma.

Is het slim om een referral code te gebruiken?

Ja. Gebruik altijd, altijd, altijd een referral code als je een nieuwe Tesla koopt. Anders gooi je 375 euro weg. Daar komt het simpelweg op neer. Die 1.500 gratis supercharger-km’s komen altijd van pas. Er is geen tijdslimiet, dus je hoeft deze km’s niet direct op te nemen. Sommige automobilisten kunnen jarenlang gratis rijden voordat de 1.500 supercharger-km’s op zijn.

Kan ik – als ik mijn auto ophaal – de referral code indienen?

Nee. Als je een Tesla hebt besteld zonder referral code, is er geen manier om alsnog een referral code in te dienen of te koppelen. Kortom, als je een Tesla bestelt, kun je het maar één keer goed doen en dat is door via een referral link te kopen.