Tesla’s Sentry Mode: aan- of uitzetten?

Activeer je de Sentry Mode van jouw Tesla? Dan gaat de auto in stand-by en houden vier camera’s en sensoren de omgeving in de gaten.

Als iemand tegen de auto leunt of de auto aanraakt, dan toont het scherm in de auto een bericht dat camera’s de omgeving in de gaten houden. Slaat iemand het raam in? Dan wordt het autoalarm geactiveerd en wordt er keihard muziek afgespeeld. Daarnaast ontvangt de eigenaar van de Tesla een bericht in zijn app dat er een incident is voorgevallen. Hij of zij kan nu de beelden terugkijken (vanaf tien minuten vóór het incident).

Het lijkt misschien een no-brainer om Sentry Mode altijd aan te zetten, maar op dit moment verbruikt Sentry Mode veel energie. Het energiegebruik neemt wel af met iedere update. Sentry Mode kost circa 160 Watt per uur. Stel, je laat Sentry Mode altijd aanstaan, dan moet je rekening houden met ongeveer 350 euro extra energiekosten per jaar. En dat is alleen bij thuisladen. Bij publieke laders betaal je meer.

Sentry Mode: wel of niet aan?

We adviseren Sentry Mode aan te zetten als je parkeert langs drukke wegen, op een verlaten parkeerterrein, in een slechte wijk of in een krappe parkeergarage.

Parkeer jij jouw Tesla op een eigen oprit in een relatief veilige buurt? Zet Sentry Mode dan uit. Of je moet bereid zijn om een euro per dag te betalen voor de beveiliging van jouw auto. Een alternatief is dat je Sentry Mode op bepaalde tijdstippen aanzet, bijvoorbeeld alleen ‘s nachts tussen 22:00 uur en 6:00 uur.

Ga je op vakantie en parkeer je jouw Tesla langer dan een paar dagen? Zet Sentry Mode dan absoluut uit! Anders is er wellicht niet genoeg stroom meer om weg te rijden.

Hoe activeer ik Sentry Mode?

Gebruik een USB-stick of SSD-kaart. Meer hierover lees je in het artikel: wat is de beste USB-stick of SSD-kaart voor in jouw Tesla? Nadat je een opslagmedium hebt gekoppeld, kun je Sentry Mode activeren.

Wat filmen de camera’s?

De video hieronder laat zien wat er gebeurt als Sentry Mode actief is. Deze twee figuren bekrassen een Tesla-auto. Dankzij Sentry Mode is het duo korte tijd later opgepakt.

Is het mogelijk om camerabeelden te livestreamen?

Ja, sinds versie 2021.36.8 is het mogelijk om camerabeelden te livestreamen. Wel heb je een Premium Connectivity-abonnement nodig.