Tien supercharger-locaties in Nederland gaan open voor andere EV’s

Tesla gaat supercharger-locaties beschikbaar maken voor niet-Tesla’s. Vandaag begint de pilot in Nederland op tien locaties. Wel betalen eigenaren van andere EV’s minimaal 0,57 euro per kWh en dat is dus een fors verschil met wat Tesla-eigenaren afrekenen.

De tien supercharger-locaties die geschikt zijn gemaakt voor het laden van andere elektrische auto’s zijn te vinden in Sassenheim, Apeldoorn-Oost, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes & Zwolle. In Eemnes, Naarden en Tilburg betalen niet-Tesla’s 0,57 euro per kWh. In Breukelen is het bedrag iets hoger: 0,59 euro per kWh.

Willen niet-Tesla’s minder betalen? Dan moeten ze een abonnement afsluiten bij Tesla. Voor 12,99 euro per maand kunnen eigenaren van andere EV’s profiteren van dezelfde lage laadtarieven als Tesla-eigenaren, namelijk 0,24 euro tot 0,26 euro per kWh.

Wat ons betreft zijn dit vrij scherpe tarieven, want bij Ionity, Fastned en Shell Recharge zijn EV-rijders duurder uit. Bij Fastned betalen EV-rijders namelijk 0,59 euro per kWh en bij Ionity zelfs 0,79 euro per kWh.

Benieuwd hoe je moet parkeren bij een supercharger? Lees hier onze tips!

Hoe werkt laden bij een supercharger?
Niet-Tesla-eigenaren moeten eerst de Tesla-app installeren op hun telefoon. Vervolgens kunnen zij in de app de optie ‘Uw niet-Tesla opladen’ kiezen. Na het doorlopen van verschillende schermen is het account aangemaakt en kan de auto worden opgeladen bij geschikte superchargers.

Wanneer gaan andere supercharger-locaties open?
Als de pilot succesvol is, zullen meer supercharger-locaties open gaan voor niet-Tesla’s. Dit gebeurt alleen als er voldoende capaciteit is. Drukke supercharger-locaties blijven waarschijnlijk alleen toegankelijk voor Tesla-eigenaren.

Wat zijn de voordelen voor Tesla-eigenaren?
Het is natuurlijk redelijk zuur dat een belangrijke USP om een Tesla te rijden nu verdwijnt. Aan de andere kant is er ook goed nieuws. Als supercharger-locaties vaker worden gebruikt, opent Tesla in de toekomst mogelijk meer nieuwe locaties en daar profiteren Tesla-eigenaren natuurlijk weer van.