Vijftigste Tesla Supercharger-station geopend in Almere

Minder dan elf jaar nadat Tesla de eerste twee Supercharger-snellaadstations in Oosterhout en Zevenaar opende, is het Supercharger-netwerk gegroeid naar vijftig Nederlandse locaties. Het nieuwste Supercharger-snellaadstation is te vinden in Almere bij een vestiging van – hoe kan het ook anders – Van Der Valk.

Sinds eind 2013 kunnen Tesla-rijders in Nederland gebruikmaken van de Supercharger-laadpalen. Wat begon met een bescheiden aantal laadstations, is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkend netwerk van 872 laadpalen, verspreid over vijftig locaties. Het nieuwste station in Almere beschikt over twintig snellaadpunten, die allemaal gebruikmaken van de nieuwste generatie V4 Superchargers. Deze V4 Superchargers bieden een laadsnelheid tot 250 kW. Is de accu van je elektrische auto bijna leeg? Dan kun je vaak binnen vijftien tot dertig minuten met een bijna volle accu vertrekken.

De nieuwste Supercharger-locatie bevindt zich op een strategische plek: vlak langs de A6 en aan het eind van de N305. Rijd je op de A27 richting Lelystad? Dan kun je eenvoudig via de N305 naar de Supercharger-locatie bij Van Der Valk Almere om vervolgens de A6 op te draaien. Dit kost niet veel extra reistijd. Andersom kan het ook: vanuit Lelystad A6 -> laden bij Supercharger -> N305 -> A27 richting Utrecht.

Ook in Europa blijft het Supercharger-netwerk groeien. Er zijn inmiddels meer dan 1.200 stations en ruim 15.000 laadpunten. Een bijkomend voordeel van dit uitgebreide netwerk is dat het niet langer exclusief is voor Tesla-voertuigen. Ook bestuurders van andere elektrische auto’s kunnen sinds enige tijd gebruikmaken van de Superchargers, wat bijdraagt aan de toegankelijkheid en het gemak van elektrisch rijden. Wel betalen zij een hoger tarief voor laden. Bestuurders van andere elektrische auto’s kunnen ook een abonnement afsluiten om dezelfde tarieven te krijgen als Tesla-eigenaren. Dat is een aanrader voor wie wekelijks laadt.

Benieuwd naar alle vijftig Supercharger-stations in Nederland? Bekijk onze Tesla supercharger-kaart met alle superchargers voor een volledig overzicht.