Vocht in het achterlicht van je Tesla? Zo los je het op

Last van condensatie of vocht in de achterlichten? Vervelend, maar gelukkig is er een oplossing.

Er rijden relatief veel mensen rond met vocht in hun achterlichten. De reden is simpel: de lamp is niet goed afgedicht. Zo kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de lasnaden tussen de lamp en de behuizing. Door deze scheurtjes dringt er alsnog vocht naar binnen. Op YouTube staan diverse DIY-video’s om het probleem op te lossen. Zo kun je het desbetreffende achterlicht verwijderen, zorgen dat het water verdampt en vervolgens lijm aanbrengen op de lasnaden. Dit is nog best een klus, zoals je hieronder ziet.


Gelukkig vallen de achterlichten onder de garantie en in dat geval is het handiger om een servicemelding in te dienen bij Tesla. De achterlichten worden dan namelijk kosteloos vervangen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Buiten de garantieperiode moet je mogelijk betalen voor vervanging van de achterlichten.

Het schijnt dat vooral oudere Tesla Model 3’s – geproduceerd tussen 2019 en 2021 – vaker last hebben van vocht in de achterlichten. Blijkbaar is het productieproces verbeterd, waardoor het probleem minder vaak voorkomt.