Waar moeten superchargers komen? Tip Tesla of breng je stem uit!

De dekkingsgraad van superchargers in Nederland en België is vrij hoog, maar dat geldt niet voor de rest van Europa en andere continenten. Tesla is daarom hard bezig met het uitbreiden van het superchargernetwerk. Zo zijn er veel geplande nieuwe locaties, die de komende jaren openen. Dit zijn lichtgrijze bolletjes (i.p.v. rode bolletjes) op deze kaart van Tesla. Daarnaast is het mogelijk om te stemmen op jouw favoriete nieuwe superchargerlocaties.

Er zijn twee mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de locaties waar superchargers komen.

Mis jij ergens een supercharger? Vul dan dit formulier in om een suggestie te doen. Natuurlijk moet je een adres opgeven waar je een supercharger wenst. Tip: kies voor een strategische locatie, bijv. een hotel/restaurant bij een knooppunt waar meerdere wegen samenkomen. Daarmee vergroot je de kans dat Tesla jouw aanvraag serieus neemt. Houd er ook rekening mee dat er geen andere superchargers in de buurt aanwezig zijn. Vervolgens geef je de reden op waarom daar een supercharger moet komen. Grote kans dat je nooit wat hoort als je het formulier verzendt, maar wie weet!

De tweede mogelijkheid is dat je stemt op nieuwe superchargerlocaties. Dit werkt heel simpel. Ga naar deze pagina en log in met je Tesla-account. Daarna kun je op vijf locaties stemmen. Iedere drie maanden krijg je vijf stemmen, dus kom op een later tijdstip terug om opnieuw je stem uit te brengen. Deze maand staat Merano in Italië bovenaan, gevolgd door verschillende regio’s en steden in Hongarije en Roemenië.