Waarom moet ik mijn Tesla ophalen aan de Maltaweg 3 in Amsterdam?

De Koopman Car Terminal is gevestigd aan de Maltaweg 3 in Amsterdam. Autofabrikanten (waaronder Tesla) en leasemaatschappijen gebruiken deze Car Terminal om auto’s af te leveren.

De Amsterdamse auto-terminal biedt 25.000 vierkante meter opslagruimte. Er passen zo’n 40.000 personen- en bedrijfsauto’s op het terrein. Het grote voordeel is dat een autofabrikant als Tesla in één week tijd duizenden auto’s kan afleveren. Kopers of leasers tekenen bij aankomst in het westelijk havengebied de nodige papieren en rijden even later met hun auto weg. Geen lange wachttijden en een gestroomlijnd proces.

Wat moet ik meenemen als ik mijn auto ophaal?

Je hoeft alleen een geldig identiteitsbewijs en een rijbewijs mee te nemen. Als je een auto gaat inruilen, dan moet je meer documenten meenemen, namelijk kentekenbewijs deel I en II, conformiteitscertificaat (COC), instructieboekje van de auto, twee autosleutels en de originele voertuigaccessoires.

De Koopman Car Terminal

Hoe kom ik met het OV bij de Koopman Car Terminal?

Heb je jouw oude auto al ingeleverd? Dan kun je nog met het openbaar vervoer naar de Maltaweg 3. De makkelijkste optie is om vanaf station Amsterdam Sloterdijk met de bus naar Amsterdam Hornhaven te gaan. Vanaf deze bushalte is het nog twee kilometer lopen naar Maltaweg 3. Van de bushalte tot de Koopman Car Terminal ligt een breed fietspad, dus je hoeft bang te zijn dat je aangereden wordt door andere Tesla-rijders in hun gloednieuwe bolides.

Mag iemand anders de auto ophalen?

Ja, maar dan moet deze persoon wel een volmachtsbrief meenemen. Ook moet hij of zij een kopie van jouw identiteitskaart of paspoort bij zich hebben.

Mag iemand anders mee om de auto inspecteren?

Ja, geen probleem. Hij of zij mag mee het terrein op.

Wat als ik zie dat er iets mis is met mijn nieuwe auto?

Vaak wordt er dan een aantekening gemaakt. Je kunt de auto dan later repareren bij een Tesla Service Center.

Hoeveel km kan ik nog rijden met een nieuwe Tesla?

Vaak is een accu nog 50 tot 60% vol. Voor veel kopers is dit voldoende om thuis te komen. Lukt dit niet? Dan kun je op de eerste dag gratis superchargen. Meer hierover lees je hier.