Waarom ramen tinten van een Tesla?

Heb jij een Tesla Model 3 of een andere Tesla? Dan kan het slim zijn om de autoramen te tinten. Maar wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel van tinten is dat het zonwerend is. De temperatuur in de auto loopt minder snel op, zeker wanneer de auto in de volle zon staat. Wanneer je later met de auto wegrijdt, hoef je dus minder te koelen en bespaar je energie. Zeker in een elektrische auto als de Tesla Model 3 is dat mooi meegenomen, want je bereik neemt toe.

Daarnaast geven getinte ruiten je auto een stoer uiterlijk. Verder geven getinte ruiten meer privacy, beslaan de ramen minder snel en wordt schadelijke UV-straling tegengehouden.

De voorste zijruiten en voorruit mogen niet met een donkere folie beplakt worden. De zijruiten en de achterruit wel. Vaak wordt de achterruit tot de hoogste draad van de verwarming getint. Dat zie je alleen van de buitenkant.

Ramen tinten kost gemiddeld 200 tot 400 euro in Nederland.

Tip: als je de ramen tint, kies dan niet een te donkere folie. Een folie die 20% licht doorlaat is perfect. Bij 5% is het zicht naar buiten ‘s nachts beperkt. Ook kan de dimfunctie van de buiten- en binnenspiegels minder goed werken.