Waarom worden Tesla-spiegels zo vaak gestolen?

Zijspiegels van vooral Tesla’s zijn steeds vaker het doelwit van dieven. Waarom zijn deze spiegels het doelwit? En waarom nemen inbrekers zo’n groot risico?

Er zijn twee mogelijkheden: de volledige spiegel is verwijderd of het glas is uit de spiegel. De meeste dieven halen enkel het glas uit de buitenspiegels. De spiegel zelf blijft dus gewoon zitten. Het alarm gaat niet af, waardoor dit een nogal risicoloze operatie is. Toch worden soms ook volledige spiegels verwijderd. Dit komt vooral door de technologie die in de zijspiegels verwerkt zit. Een Tesla-buitenspiegel levert op de zwarte markt gemiddeld een paar honderd euro op.

Als er in een bepaalde regio veel vraag is naar het glas van Tesla-spiegels of naar complete spiegels, dan kan het zijn dat het dievengilde in korte tijd veel spiegels steelt in deze regio. Zijn de spiegels van jouw Tesla verdwenen? De kans is groot dat er meer gedupeerden zijn in de wijk. Doe dan aangifte, want wie weet wordt de dader gevonden (of wellicht is deze persoon al in zijn kraag gevat).

Hoe voorkom ik dat mijn Tesla-spiegels worden gestolen?

Voorkomen kun je het nooit, maar er zijn wel wat maatregelen die je kunt nemen.

  • Activeer Sentry Mode als je de auto op straat parkeert. Dieven slaan vaak Tesla’s over waar de beveilingscamera’s aan staan.
  • In grote steden worden vaker spiegels gestolen. Zoek daarom een parkeergarage op.
  • Parkeer je de auto op een oprit? Installeer dan een extra beveiligingscamera die gericht is naar de auto.

Wat moet ik doen als de spiegels van mijn Tesla zijn gestolen?

Doe aangifte bij de politie en neem contact op met een Service Center in de regio. Je kunt ook een afspraak maken via de app.