Wall Connector met wifi verbinden: hoe doe ik dat?

Heb je een Tesla Wall Connector, dan kun je die verbinden met je wifi-netwerk. Handig, want de lader downloadt automatisch de nieuwste firmwareupdates. Daarnaast zal Tesla in de toekomst waarschijnlijk nieuwe features introduceren en daar profiteer je dan direct van.

Belangrijk om mee te beginnen: alleen de 3e generatie Wall Connector kan met wifi verbonden worden. Heb je dus een oude Gen 1 of Gen 2 Wall Connector, dan zijn er helaas geen mogelijkheden om de lader draadloos te verbinden.

Hoe weet ik of ik een Gen 3 Wall Connector heb?

Controleer het serienummer aan de zijkant. Dit serienummer moet beginnen met 1457768. In dat geval is het een Gen 3 Wall Connector.

Hoe verbind ik mijn Wall Connector met wifi?

Zorg dat je jouw auto niet oplaadt terwijl je de Wall Connector met wifi verbindt en dat je het wachtwoord van de router bij de hand hebt.

Stap 1: schakel de groep (waar de Wall Connector op is geinstalleerd) minimaal vijf seconden uit. Zet daarna de groep weer aan en de Wall Connector zal een wifi-signaal versturen. Je kunt ook minimaal vijf seconden de knop op de connector indrukken. Zodra alle lampen aangaan, kun je de knop loslaten.

Let nu goed op de Wall Connector. Als het goed is, zie je een pulserend groen licht. Dit is het teken dat de lader een eigen wifi-signaal heeft aangemaakt. Haal nu je telefoon uit je zak en maak verbinding met het wifi-netwerk van de Wall Connector. Je kunt verbinding met wifi maken via Instellingen (Android of iPhone).

Als je verbinding maakt met de Wall Connector, dan wordt er gevraagd om een wachtwoord. Dit wachtwoord vind je op de voorkant van de ‘Wall Connector Quickstart’-handleiding achter ‘WPA2’. Let op: het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Ga daarna in de browser van je telefoon naar http://192.168.92.1. Let op dat je nog steeds verbonden bent met het wifi-signaal van de Wall Connector. Als het goed is krijg je dan onderstaande pagina te zien. Werkt dit niet? Ga dan naar http://192.168.92.1/installation en klik op ‘Go’.

Op deze pagina klik je op ‘Installation’ (‘Installatie’). Kies het land (Nederland of België) en het type vermogenschakelaar. Weet je niet zeker hoeveel vermogen je hier moet invullen, vraag dit dan na bij de electricien of kijk in de meterkast bij de desbetreffende groep. Daarna maak je verbinding met je eigen wifi-netwerk en vul je het wachtwoord in. Als het goed is, is de Wall Connector daarna verbonden met het wereldwijde web!

Gaat er iets mis of staat er nog geen groen vinkje achter ‘Verbonden met wifi’? Geen paniek, maar probeer het even opnieuw. De snellink is http://192.168.92.1/wifi. Zie je jouw netwerk niet in de lijst? Klik dan op ‘Rescan’ (opnieuw zoeken).