Wanneer komt de Cybertruck? Tesla verwijdert productiedatum van website

De eerste Cybertrucks zouden in 2022 geproduceerd gaan worden, maar het lijkt er op dat dit niet gaat gebeuren.

Wie een Cybertruck wil bestellen, ziet vanaf nu geen productiejaar meer staan op de website van Tesla. Tot op heden stond er het jaar ‘2022’ bij. Mogelijk weet het Amerikaanse bedrijf dat 2022 niet haalbaar is. In dat geval rollen de eerste elektrische pickup trucks pas volgend jaar van de band.

Het jaartal 2022 is verdwenen op de pre-order-pagina van de Cybertruck.

Wil je een Cybertruck reserveren, dan moet je eenmalig 100 euro betalen. Tesla meldt vervolgens dat je de configuratie kunt voltooien als de productie nadert. Houd er rekening mee dat dit pas in 2023 of 2024 is. Het is waarschijnlijk dat Tesla de Cybertruck eerst introduceert in de Verenigde Staten en pas later naar Europa verscheept.

Vertragingen door chiptekorten

Het is overigens niet heel verrassend dat de introductie van de Cybertruck opschuift. Op dit moment kampen veel bedrijven met chiptekorten, waaronder Tesla. Het bedrijf heeft momenteel grote moeite om voldoende andere modellen te produceren. De levertijden zijn inmiddels flink opgelopen.

Snelste pickup ter wereld

De Cybertruck is nu al een gewilde pickup in de Verenigde Staten. De buitenkant is gemaakt van ultrahard, koudgewalst roestvast staal. Het glas is gepantserd en kogelwerend. Daarnaast heeft de auto een krachtige aandrijflijn. In slechts 2,9 seconden versnel je van 0 naar 100 kilometer per uur. De actieradius? Ruim 800 kilometer op één lading (Tri Motor AWD-uitvoering).