Wanneer komt de nieuwe Model Y (Juniper)?

In 2023 heeft de Model 3 een opfrisbeurt gekregen en werd de nieuwe Highland-editie aangekondigd. In 2024 volgt de Model Y.

Midden of eind 2024 zal Tesla de nieuwe Model Y presenteren. Deze facelift wordt ‘Project Juniper’ genoemd. We verwachten geen grote verrassingen ten opzichte van de vernieuwde Model 3. Waarschijnlijk worden dezelfde wijzigingen doorgevoerd.

De vernieuwde Model Y krijgt waarschijnlijk nieuwe koplampen, die platter zijn dan de huidige koplampen. Ook zal het plaatwerk – net als bij de vernieuwde Model 3 – doorlopen in de achterlichten.

We verwachten vooral veel verbeteringen in het interieur. Van geventileerde stoelen (heerlijk in de zomer!) tot dubbelglas en van een vernieuwd stuur zonder pookjes tot subtiele sfeerverlichting. ook zal er een tweede touchscreen op de tweede rij te vinden zijn. Waarschijnlijk worden ook de speakers verbeterd.

Mogelijk zal Tesla de auto net iets beter stroomlijnen, waardoor het bereik toeneemt. Dit zagen we namelijk ook bij de Model 3. Hoeveel kilometer je extra kan rijden met de vernieuwde Model Y? Dat moeten we nog even afwachten…

Wil je graag de vernieuwde Model Y? Dan moet je nog even geduld hebben, want het nieuwe model zal dit jaar ‘spontaan’ uitgebracht worden. We verwachten dat dit in het derde kwartaal gaat gebeuren. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe Model Y 1.000 euro duurder is dan de oude Model Y. Je zult dus iets meer moeten sparen en het betekent ook dat je geen overheidssubsidie kunt gebruiken. Maar wie weet verrast Tesla ons met een scherpe vanaf-prijs voor het instapmodel.