Wanneer komt de Tesla Model 1 of Model 2?

Tesla is van plan om medio 2023 een elektrische auto te onthullen voor een prijs van 25.000 dollar. Dit is waarschijnlijk de Model 2. Op dit moment is er nog weinig bekend over deze nieuwe auto.

“Binnen drie jaar kunnen we een 25.000 dollar auto bouwen, die volledig autonoom rijdt”, zei Elon Musk tijdens Battery Day in 2020.

Schets van de nieuwe Model 2 (bron: Tesla)

Hoe duur is de Tesla Model 2?

De Tesla Model 2 gaat de concurrentie aan met kleinere EV’s, zoals de Skoda Citigo-e iV, Seat Mii Electric en de Renault Zoe. We verwachten dat het prijskaartje in Europa iets hoger is dan 25.000 dollar, namelijk eerder richting de 30.000 of 35.000 euro. De Model 3 is namelijk ook iets duurder in Europa. Als 30.000 of 35.000 euro haalbaar is, dan is de Model 2 een interessante auto voor veel particulieren die de Model 3 iets te duur vinden.

Hoe ziet de Tesla Model 2 er uit?

De auto zal er waarschijnlijk compacter uit gaan zien dan de Model 3. Wellicht lijkt de Model 2 meer op een hatchback. Hatchbacks zijn namelijk zeer populair in Europa en Azië. Mogelijk wordt de auto op een nieuw platform gebouwd, aangezien er een andere accutechniek ingezet wordt.

Gaat de Model 2 ook echt Model 2 heten?

Nee, dat is niet zeker. De Model 3 zou eigenlijk Model E gaan heten, omdat Elon Musk graag het woord ‘SEX’ wilde (Model S, Model E, Model X). Toch is Model E in de VS al geregistreerd door Ford als handelsnaam, dus maakte Elon Musk van de E een 3. S3X dus. Later is de Model Y aangekondigd en werd het dus S3XY. De letters en cijfers hebben verder geen betekenis, dus de instap-Tesla heet straks misschien wel Model 1, Model 2, Model N of Model U of… verzin het maar.

Zijn er andere verschillen met de Model 3?

We verwachten dat de Model 2 op veel vlakken iets inlevert ten opzichte van de Model 3, vooral als het gaat om bagageruimte, bereik (accu), speakers en ruimte in de auto. We verwachten dat op sommige onderdelen niet wordt bezuinigd, zoals het touchscreen en de stoelen. Tot nu toe zijn dit allemaal aannames. Het is wachten totdat Elon Musk een aankondiging doet.

Lees onze Tesla-specials

Beste Tesla accessoires
Tesla wassen tips