Wanneer verschijnt de nieuwe Model 3 Performance?

Eerder deze maand introduceerde Tesla de vernieuwde Model 3 in twee uitvoeringen: een met achterwielaandrijving en de ‘Long Range’-versie. Tot ieders verbazing ontbrak de Performance-uitvoering. Is dit een tijdelijke of permanente beslissing?

Eerlijk gezegd kunnen we alleen maar speculeren over de reden waarom Tesla de Performance-uitvoering nog niet heeft gepresenteerd. Er circuleren echter wel enkele geruchten.

Het eerste gerucht suggereert dat de nieuwe Model 3 Performance een sterk verbeterde versie is van de standaard Model 3. Daarom zou de officiële lancering mogelijk op een later tijdstip plaatsvinden. Er wordt zelfs geopperd dat de Model 3 Performance een afwijkend uiterlijk kan hebben.

Het tweede gerucht is dat Tesla mogelijk eerst meer ervaring wil opdoen met de productie van de vernieuwde Model 3. Een andere theorie is dat het bedrijf de verkopen wil spreiden: als de Performance bijvoorbeeld in 2024 wordt gelanceerd, kan dit zorgen voor een verkooppiek in dat jaar.

Het laatste gerucht suggereert dat er mogelijk geen vernieuwde Performance-uitvoering komt. Wie een razendsnelle Tesla ambieert – die in slechts 2,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert – zou in de toekomst wellicht een Model S Plaid moeten overwegen. Het kan een strategische zet van Tesla zijn om de verkoop van de Model S te stimuleren.

We blijven in spanning afwachten tot Tesla meer informatie vrijgeeft. Wat denk jij? Komt Tesla binnenkort met een supersnelle Model 3 of blijft het hierbij? Reageer onder dit artikel!

Update: in april 2024 is de nieuwe Model 3 Performance aangekondigd. De details kun je hier terugvinden.