Wat als de accu van een Tesla leeg is?

Is de accu van je Tesla helemaal leeg en rijdt de auto niet meer? Dan moet de auto weggesleept worden en op een andere locatie opnieuw opgeladen worden.

Als de batterij van jouw Tesla langere tijd leeg is, kan het zijn dat de auto niet meer op te laden is. In dat geval moet je de laagspanningsbatterij proberen te starten met startkabels. In deze handleiding lees je hoe je de laagspanningsbatterij start met startkabels. Reageert de auto hier niet op? Neem contact op met Tesla. Mogelijk moet de laagspanningsbatterij vervangen worden.

Tesla adviseert om de auto nooit leeg te rijden. Het is beter om de batterij op tijd op te laden. Laat je de batterij leeglopen tot 0%, dan kunnen andere componenten beschadigd raken. Als de laagspanningsbatterij vervangen moet worden vanwege een lege batterij, dan worden de kosten niet gedekt door Tesla.

Het goede nieuws is dat het bijna nooit voorkomt dat een elektrische auto een lege batterij heeft. Er zijn immers meer laadpalen dan tankstations in Nederland. Wil je voorkomen dat je ooit stil komt te staan? Probeer dan lange ritten goed te plannen. Onderzoek waar je kunt laden en maak een lijstje met verschillende laadpunten. Je kunt ook gebruik maken van het superchargernetwerk van Tesla. Dan is er altijd een supercharger in de buurt!