Wat als een supercharger laadplek wordt geblokkeerd door een andere auto?

Het is natuurlijk heel vervelend om aan te komen bij een supercharger laadstation om te zien dat alle plekken bezet zijn door auto’s die er eigenlijk niet mogen staan. We zien dit vaak bij winkelcentra, hotels en bioscopen. Als de parkeerplaats van een hotel of winkelcentrum vol is – of als het iets verder lopen is – dan kunnen mensen overwegen om bij een supercharger te parkeren. Daarnaast weten niet alle mensen wat een supercharger is en zijn ze zich van geen kwaad bewust.

We raden iedere Tesla-rijder aan om een kaartenset van 8 “Let op, u staat geparkeerd bij een oplader”-kaarten te kopen. Dit kan via deze link. Leg deze kaarten in het dashboardkastje. Staat er een auto geparkeerd? Leg een kaart achter de ruitenwisser. De persoon wordt op een nette manier geïnformeerd en zal er de volgende keer niet opnieuw parkeren (of het moet een verkeershufter zijn).

Als het gaat om een parkeerplek bij een hotel, dan zou je dit ook kunnen aangeven bij de receptie. Blijkbaar moet er dan beter gehandhaaft worden door de medewerkers. Als de situatie bij een hotel niet verbetert, dan kun je overwegen om een Google recensie te schrijven.

Een andere mogelijkheid is om de eigenaar van een geparkeerde auto aan te spreken op zijn gedrag, maar probeer te voorkomen dat de situatie escaleert. Een kaartje achter de ruitenwisser is dan wat relaxter, zowel voor jou als voor de eigenaar van de auto.

Misschien het beste antwoord op de vraag bovenaan dit artikel: laat het los, laat het gaan. Vaak zijn er meer dan genoeg laadplekken over. Als er eentje wordt geblokkeerd, dan is dat niet het einde van de wereld.

P.s. houd er rekening mee dat supercharger stations ook zijn geopend voor andere elektrische automerken. Zie je dus een geparkeerde Kia Niro of Hyundai Kona? Dan weet je dat die daar ook mogen staan (mits ze daadwerkelijk laden natuurlijk).