Wat is de beste dakdrager voor de Tesla Model 3?

Ga je deze zomer op vakantie en wil je graag een dakkoffer meenemen? Of wil je jouw racefiets of skihouder vervoeren? Er zijn verschillende dakdragers te koop voor je Model 3.

Op de verschillende dakdragers kun je eigen skihouders, fietsendragers en bagageboxen monteren. Diverse dakdragers zijn voorzien van T-sleuven, waardoor je makkelijk accessoires van derden vastzet.

De goedkoopste: Dakdragerset Twinny

De dakdragerset Twinny is veruit de goedkoopste dakdragerset voor Model 3. Het is de dakdrager met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je betaalt slechts 195 euro voor deze dakdragerset, die speciaal is ontwikkeld voor de Model 3. Met een draagkracht tot 100 kilo presteert deze dakdragerset beter dan alternatieve dakdragers. Daarnaast is de Twinny TüV-GS goedgekeurd en eenvoudig de monteren. Koop de Twinny Load dakdrager bij Winparts.nl.

Een alternatief: Farad dakdrager

Een iets duurdere dakdrager is de Farad dakdrager voor de Model 3. Gemiddeld betaal je hier 200 tot 250 euro voor. Deze aluminium dakdrager maakt gebruik van de fabrieksmontagepunten van de Model 3. Dit betekent dat je de dakdrager eenvoudig bevestigt. Na gebruik kun je de dakdrager ook weer eenvoudig van je auto halen. De Farad dakdrager is TUV en City Crash Test-gecertificeerd. Koop de Farad dakdrager bij Bol.com.

De bekendste: Tesla’s eigen dakdrager

Liever iets meer uitgeven? Tesla biedt ook een eigen dakdrager aan. Deze dakdrager kost 400 dollar, is gemaakt van aluminium en heeft een draagvermogen van 75 kilo. Een nadeel van de originele dakdragers is dat de dakdrager niet met een klem wordt gemonteerd, waardoor de lak of de chromen strip kan beschadigen. Koop de Tesla dakdrager bij Tesla.

Luxe merk: Yakima dakdrager

Een goed alternatief is de Yakima dakdragerset. Ook deze set is wat duurder, maar het draagvermogen is wel 10 kilo hoger dan de Farad dakdrager, namelijk 75 kilo. Toch is dat nog steeds 25 kilo minder dan de Twinny dakdrager. Deze dakdrager heeft daarnaast een Europese certificering (in tegenstelling tot de Tesla dakdrager). Verder is de Yakima dakdrager iets minder hoog dan andere dakdragers en heeft de dakdrager een innovatief ontwerp dat de luchtweerstand drastisch vermindert. Je hoort minder windgeruis in de auto en daarnaast sta je door de verhoogde efficiëntie minder vaak stil bij een supercharger. Koop de Yakima dakdragerset bij Bol.com.

Ons advies: Twinny

De verschillende dakdragers hierboven zitten dicht bij elkaar als het gaat om bouwkwaliteit. Eigenlijk adviseren we alleen de Twinny dakdrager, omdat deze dakdrager het goedkoopst is én het hoogste draagvermogen heeft. De dakdragers van Yakima en Tesla smoelen iets beter op de auto, maar waarschijnlijk gaan de dakdragers er na je vakantie direct af. Ga je dus 200-250 euro meer betalen voor het design? Waarschijnlijk niet.

De volgende stap… Kies een goede dakkoffer. Wij hebben de beste dakkoffers op een rij gezet. Een hele goede vakantie!