Wat is de goedkoopste Tesla-lader?

Een goedkope lader is vaak een domme lader. Een domme laadpaal bieden geen informatie en communiceren alleen met de auto. Slimme laadpalen verrekenen automatisch stroomkosten, voorkomen overbelasting van het elektriciteitsnetwerk en werken slim samen met zonnepanelen. Daarnaast werken veel slimme laders met laadpassen, waardoor alleen jij kunt laden.

Veel mensen willen weinig poespas. In dat geval is een domme laadpaal prima. De meest interessante optie is een Tesla Wall Connector. Je betaalt hier gemiddeld 500 euro voor. Op Marktplaats kun je gloednieuwe exemplaren vinden voor 400 euro of gebruikte Wall Connectors voor 200-300 euro.

Je kunt de Wall Connector ophangen aan een muur. Liever een paal? Je kunt de Wall Connector bevestigen aan een hardhouten paal, maar er zijn online ook mooie RVS-palen te koop voor circa 300 euro. Daar bovenop komen installatiekosten. Houd rekening met 1.500 tot 2.000 euro voor een Wall Connector, inclusief installatie.

Het is persoonlijk, maar een Tesla Wall Connector ziet er mooier uit dan de meeste andere laadpalen. Daarnaast heeft de Wall Connector standaard een kabel van ruim zeven meter, waardoor je nooit hoeft te slepen met eigen kabels.

Kies je voor een slimme laadpaal, dan kost een laadpaal minimaal 1.000 euro (en dat is nog exclusief installatiekosten). Wel kan het zijn dat je op lange termijn de kosten van een slimme laadpaal (deels) terugverdient, doordat er slimmer wordt geladen.

Tip: neem een kijkje bij Laadpaal Outlet. Hier vind je laadpalen en kun je direct ook voor installatie kiezen.