Wat is de goedkoopste Tesla op dit moment?

Op dit moment is de Tesla Model 3 met achterwielaandrijving de goedkoopste Tesla in Nederland. Dit model kost op het moment van schrijven (juli 2024) ‘slechts’ 43.490 euro. Deze witte elektrische bolide heeft Photon-velgen en een zwart interieur.

Houd er wel rekening dat Tesla bestemmings- en documentatiekosten rekent. Ook komt er een kleine recyclingsbijdrage van 25 euro bij. Wat wel een voordeel is, is dat deze Tesla voldoet aan de subsidieregels. Je kunt dus bijna drieduizend euro subsidie krijgen. Daarmee komt deze auto net niet onder de magische grens van 40.000 euro.

Het goede nieuws is dat de goedkoopste Tesla de vernieuwde Highland-uitvoering is. Je krijgt een model met vernieuwde koplampen, meer bereik en een vernieuwd interieur. Lees hier meer over de vernieuwde Model 3.

Wil je liever wat meer ruimte in de kofferbak of een hogere instap? Dan is de Model Y RWD de moeite waard. De prijs voor dit model is op dit moment slechts 45.990 euro. Helaas ontvang je dan geen subsidie. Het voordeel van de Model 3 is een iets groter bereik (40 kilometer extra WLTP) en een snellere acceleratie van 0 tot 100 km/u, maar de auto heeft slechts een gedeeltelijk premium interieur (oftewel minder speakers en geen deurmatten), 18″ Aero-velgen, een lagere instap, minder zitruimte en minder kofferbakruimte.

Wil je nog goedkoper rijden? Er zijn ook veel tweedehands Tesla’s te koop, zoals ouder Model S’en. De goedkoopste Tesla’s worden op dit moment verkocht in de prijsklasse 25.000 tot 30.000 euro. Dit zijn vaak Model S-modellen uit 2013 of 2014 met levenslang gratis superchargen.

Als je een Tesla koopt, dan is het aan te raden om dit altijd via een referral link te doen. Op die manier krijg jij korting op de aankoop van je auto. Dat is toch weer leuk meegenomen.