Wat is de goedkoopste tweedehands Tesla?

Wil je rijden in een Tesla, maar niet teveel betalen? Vind de goedkoopste tweedehands Tesla online! Wij hebben de beste websites geselecteerd.

Een gloednieuwe Tesla kost al snel een halve ton. Wil je wel profiteren van de voordelen – zoals elektrisch laden bij superchargers – maar midner betalen? Dan is een elektrische occasion een slimme zet.

Tegenwoordig worden steeds meer tweedehands Tesla’s aangeboden voor interessante prijzen. De goedkoopste Tesla’s worden op dit moment verkocht in de prijsklasse 25.000 tot 30.000 euro. Dit zijn vaak Model S-modellen uit 2013 of 2014. De komende jaren verwachten we dat de prijzen verder afnemen. Zo komen in 2024 veel Model 3’s op de markt, omdat de lage bijtelling van 4% dan vervalt. Dan zouden prijzen voor tweedehands Tesla’s onder de 20.000 euro uit kunnen komen.

Klik op de onderstaande links om direct gesorteerd op prijs te zoeken en om zo de goedkoopste Tesla’s per platform te vinden. Let op: zeer goedkope Tesla’s – zoals Model 3’s onder de 35.000 euro – zijn vaak schadeauto’s. Bekijk daarom goed de foto’s en vraag meer informatie op bij een dealer.

Waarom is de Model S de goedkoopste tweedehands Tesla?

De Model S kwam eerder op de markt dan de Model 3. Zo reden in 2013 de eerste Model S auto’s in Nederland. Dat scheelt zes jaar met de Model 3, die pas in 2019 uitkwam. Daarnaast hebben Model S auto’s vaak meer kilometers afgelegd. Een andere belangrijke reden waarom een Model S occasion goedkoper is, is omdat het bereik van sommige modellen (60/60D/P85/70D) kleiner is dan het bereik van de goedkoopste Model 3. Tenslotte heeft de Model 3 een moderner uiterlijk – zowel in de auto als daarbuiten – en is de Model 3 zuiniger.

Wanneer wordt de Model 3 goedkoper?

Er zijn twee momenten wanneer dat kan gebeuren. Ten eerste verwachten we dat tweedehands Model 3’s goedkoper zijn vanaf 2024, omdat dan veel auto’s uit 2019 worden aangeboden. De bijtelling gaat in dat jaar namelijk omhoog van 4% naar 16% tot 22%. Ten tweede worden accu’s steeds goedkoper en beter. Door alle kleine en grote verbeteringen en optimalisaties verwacht Tesla dat de kosten per kWh binnen drie tot vijf jaar met 56% gedaald zijn. Na een technologische doorbraak kunnen de prijzen van auto’s met ‘verouderde’ accu’s hard dalen.