Wat is de grootste Tesla?

De grootste Tesla is op dit moment de Tesla Model X, gevolgd door de Model S. Dit record houdt de Model X niet lang vast, want de Cybertruck komt eraan.

De Model X heeft een lengte van 5,06 meter en is daarmee de langste Tesla. Daarnaast is de Model X breder (2 meter) en hoger (1,68 meter) dan de drie andere modellen. Binnenkort komt er een nieuw model bij: de Cybertruck. De Cybertruck verslaat de Model X op al deze drie gebieden en wordt dan de grootste Tesla.

Zo groot zijn alle Tesla’s

Benieuwd hoe groot ieder model is? We zetten de lengte, hoogte en breedte van iedere Tesla voor je op een rij in vergelijking met de grootste Tesla: de Model X. Zoals je ziet is de Model X qua lengte en breedte niet veel groter dan de Model S, maar wel een flink stuk hoger.

ModelLengteBreedteHoogte
Model 34,69 m (-37 cm)1,85 m (-15 cm)1,44 m (-24 cm)
Model Y4,75 m (-31 cm)1,92 m (-8 cm)1,62 m (-6 cm)
Model S5,02 m (-4 cm)1,99 m (-1 cm)1,43 m (-25 cm)
Model X5,06 m2,00 m1,68 m
Cybertruck5,90 m (+84 cm)2,03 m (+3 cm)1,91 m (+23 cm)

Is de Model X makkelijk te rijden?

Het hangt er van af wat je gewend bent. Rijd je momenteel in een Range Rover, dan is de Model X een makkelijke auto om in te rijden. Maar als je een kleine auto gewend bent, dan is de Model X een vrije forse wagen. Vooral parkeren kan een uitdaging zijn. Probeer oudere parkeergarages met smalle in- en uitritten of krappe banen naar andere verdiepingen te vermijden. Als er sprake is van een laag plafond, kunnen de Falcon-deuren nauwelijks open:

Gelukkig heeft de Model X allerlei rijhulpmiddelen, zoals een achteruitrijcamera en sensoren, waardoor je niet snel ergens tegenaan botst. Daarnaast is de Model X verder een hele fijne auto om in te rijden. De auto acceleeert niet zo snel van 0 naar 100 als de Model S, maar je zit wat hoger achter het stuur en je hebt wat meer bagageruimte.

Twijfel je nog? Je zou altijd kunnen overwegen om een proefrit te doen. Of ga voor de iets kleinere Model Y. De Model Y is zuiniger, iets compacter en vooral veel goedkoper dan de Model X. Lees ons artikel: gebruikte Model X of gloednieuwe Model Y kopen?