Wat is de kleinste Tesla?

De kleinste Tesla is op dit moment de Tesla Model 3. De Model 3 is ook nog eens de goedkoopste Tesla.

Hoewel je bij een kleine auto denkt aan een boodschappenwagentje, is de Model 3 dit zeker niet. De Model 3 is 4,69 meter lang, 1,85 meter breed en 1,44 meter hoog. In vergelijking: de Model 3 is daarmee iets langer en breder dan een Volkswagen Golf, maar wel iets minder hoog. De Model 3 is een zogenoemde sedan. In het geval van een sedan steekt de kofferbak aan de achterkant een klein beetje uit, in tegenstelling tot een hatchback. Kortom, zelfs de kleinste Tesla is nog steeds een volwaardige familieauto.

Zo groot zijn alle Tesla’s

Benieuwd hoe groot ieder model is? We zetten de lengte, hoogte en breedte van iedere Tesla voor je op een rij in vergelijking met de kleinste Tesla: de Model 3. Zoals je ziet is de Model Y iets groter dan de Model 3, maar is vooral de Model X een reus in vergelijking met de kleinste Tesla.

ModelLengteBreedteHoogte
Model 34,69 m1,85 m1,44 m
Model Y4,75 m (+6 cm)1,92 m (+7 cm)1,62 m (+18 cm)
Model S5,02 (+33 cm)1,99 m (+14 cm)1,43 m (-1 cm)
Model X5,06 (+37 cm)2,00 m (+15 cm)1,68 (+24 cm)

Ik zoek een kleine auto. Is de Model 3 makkelijk te rijden?

Natuurlijk is de Model 3 groter dan kleine auto’s als de Volkswagen Up, Hyundai i10, Fiat 500 en Peugeot 107. Dit zal even wennen zijn als je voor het eerst instapt. Gelukkig is de Model 3 standaard uitgerust met allerlei veiligheidsmiddelen. De auto houdt zichzelf tussen de lijntjes en waarschuwt jou als je over een witte streep rijdt (zonder knipperlicht te gebruiken). Bij het achteruit inparkeren heb je een duidelijk camerabeeld en kun je probleemloos naar achteren rijden. Ik heb in diverse auto’s gereden met achteruitrijcamera’s en ik moet zeggen dat Model 3 met stip op 1 staat als het gaat om rijgemak. Een ander groot voordeel is dat de Model 3 snel optrekt van 0 tot 100 kilometer per uur. Fietsers inhalen of snel een vrachtwagen voorbij tijdens het invoegen: de Model 3 snijdt als een warm mes door het verkeer. Hierdoor neemt je zelfvertrouwen achter het stuur toe en kun je iets assertiever rijden. Tenslotte heeft de Model 3 geen koppeling, maar is het een automaat. Gas geven en remmen kan met één pedaal. Ook dit is even wennen, maar na een paar ritjes wil je nooit meer in een andere auto rijden. Kortom: is de Model 3 makkelijk te rijden? Absoluut!

Komt er ooit een kleinere Tesla dan de Model 3?

Ja, Tesla is bezig met de Model 1 of Model 2. Helaas is er op dit moment nog weinig duidelijk over deze instap-Tesla. Waarschijnlijk wordt de auto in de toekomst geproduceerd in India en kost de auto minder dan 30.000 euro. De auto zal er waarschijnlijk compacter uit gaan zien dan de Model 3. Wellicht lijkt de Model 2 meer op een hatchback. Hatchbacks zijn namelijk zeer populair in Europa en Azië.