Wat is de Tesla Joe Mode?

Heb je slapende kinderen op de achterbank? Activeer dan de ‘Joe Mode’ onder ‘Veiligheid’. Het volume van alle geluiden wordt dan met 50% verlaagd, zoals het ‘tikkende’ geluid van het knipperlicht en de Autopilot-bliepjes.

De functie is genoemd naar Joe. Deze man – Joe dus – baalde dat zijn baby tijdens het rijden regelmatig werd gewekt door geluiden in de auto en benaderde Musk met het idee om een ‘stille modus’ te implementeren. Musk vond het direct een uitstekend idee en liet ‘Joe Mode’ toevoegen.

Op dit moment is het mogelijk om ‘Joe Mode’ aan of uit te zetten. Standaard staat deze modus uit. Je hoort duidelijk het verschil als de Joe Mode aan staat. Het lijkt misschien een overbodige functie, maar omdat Tesla stille auto’s produceert, vallen andere geluiden – zoals Autopilot-bliepjes – meer op. Er is geen pruttelende benzinemotor te horen die de andere geluiden maskeert.

Ooit werd het idee geopperd om een volumeslider toe te voegen, zodat bestuurders zelf kunnen bepalen hoe hard de geluidssignalen klinken, maar deze slider is nooit geïmplementeerd. Wie weet komt dit ooit nog.