Wat is een hoge Tesla met de hoogste instap?

Ben je op zoek naar een Tesla met een hoge instap? Dan zijn er twee modellen die geschikt zijn: de Model Y en de Model X. De Model 3 en Model S zijn zogenoemde sedans en hebben een lagere instap.

De hoogste Tesla is de Model X met een totale hoogte van 1,68 meter. De Model Y is iets lager met een hoogte van 1,62 meter. De Model 3 en Model S zijn minder dan 1,5 meter hoog, respectievelijk 1,44 en 1,45 meter.

Instaphoogte van Tesla-modellen

De instaphoogte van de Model Y is 700 mm. Ter vergelijking: de Model 3 heeft een instaphoogte van slechts 540 mm. Een bestuurder van een Model Y heeft daardoor een 16 cm hoger zicht, wat in de praktijk een groot verschil maakt. De Model X heeft een instaphoogte van 690 mm. Het is echter belangrijk op te merken dat de Model X een groter en duurder model is dan de Model Y.

De Model Y: een van de hogere Tesla-modellen.

Welke hoge Tesla biedt de meeste ruimte?

De Model Y en de Model X bieden allebei veel ruimte. De Model Y heeft 854 liter bagageruimte achterin en 117 liter in de voorste ‘frunk’. De Model X biedt meer bagageruimte: 2.410 liter met de tweede rij ingeklapt of 1.050 liter achter de tweede rij. Ga je regelmatig met het hele gezin op vakantie? Dan is er in beide auto’s voldoende ruimte voor al je koffers.

Zijn er nadelen aan een hoge Tesla?

Ja, een hoge Tesla is minder aerodynamisch, minder efficiënt en verbruikt meer stroom per kilometer. Houd rekening met een lagere 0-100 km/u-tijd en een lagere actieradius. In het geval van de Model Y kan het daardoor zinvol zijn om voor de Long Range-uitvoering te gaan, zodat je een hogere actieradius hebt. Daarnaast rijden de Model S en Model 3 iets sportiever door de betere wegligging. Het gaat hier natuurlijk om hele kleine verschillen, maar toch goed om er rekening mee te houden als je een hoge Tesla wil kopen.

De Model X.