Wat is Enhanced Autopilot?

Iedere Tesla is standaard uitgerust met Autopilot, waarmee het o.a. mogelijk is om automatisch te rijden in een rijstrook. Wil je meer zelfrijdende functies? Kies dan voor Enhanced Autopilot.

Met ‘geavanceerde Autopilot’ rijd je geheel zelfstandig op de snelweg, namelijk van oprit naar afrit. Enhanced Autopilot bevat enkele fijne functies, zoals navigeren met Autopilot, Auto Lane Change, automatisch inparkeren en Summon.

Wat is ‘Navigeren met Autopilot’?

Navigeren met Autopilot is een modus waarbij de auto uit zichzelf van oprit naar afrit rijdt. Gaat je auto wisselen van rijbaan? Dan kun je dit bevestigen door de richtingaanwijzer of cruise-pook te gebruiken. Dit is overigens uit te zetten in de instellingen van Autopilot. Je kunt ook instellen hoe snel de auto van rijstrook wisselt. Zo bepaal jij of de auto alleen wisselt bij langzaam rijdend verkeer (bijv. vrachtwagens of oude omaatjes) of ook als er sprake is van een klein snelheidsverschil.

Wat is ‘Auto Lane Change’?

Met Auto Lane Change wisselt jouw Tesla automatisch van rijstrook. Zet de richtingaanwijzer aan en ervaar hoe de auto automatisch naar links of rechts schuift.

Wat is automatisch inparkeren?

Jouw Tesla kan automatisch inparkeren. Dit is een uitvinding voor automobilisten die een hekel hebben aan inparkeren. Het is immers een kunst. Stop je auto net na een vrije parkeerplek en druk op de ‘Start’-knop op het scherm. Hieronder zie je hoe automatisch inparkeren werkt.

Wat is Summon?

Met Smart Summon rijdt een Tesla zelfstandig naar je toe, maar alleen als de afstand tussen jou en de auto niet groter is dan circa 60 meter (200 voet). Handig als de auto in een krappe parkeerplek of garage staat.

Wat kost Enhanced Autopilot?

Op dit moment kost Enhanced Autopilot eenmalig 3.800 euro. Het is een upgrade voor je huidige auto. Verkoop je de auto door, dan krijgt de volgende gebruiker ook Enhanced Autopilot. Je auto wordt dus iets meer waard.

Kan ik Enhanced Autopilot meenemen naar mijn volgende Tesla?

Nee. Als je een nieuwe Tesla koopt, dan zul je opnieuw Enhanced Autopilot moeten aanschaffen. Jouw oude auto kun je echter wel weer voor een hogere prijs doorverkopen, omdat Enhanced Autopilot geactiveerd is.

Wat is het verschil tussen Enhanced Autopilot en volledig zelfrijdende besturing (FSD)?

FSD kost 7.500 euro, maar dan krijg je wel nog meer zelfrijdende functies, zoals reageren op verkeerslichten en stopborden en automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom.

Kan ik een abonnement op Enhanced Autopilot kopen?

Nog niet, maar de verwachting is dat Tesla binnenkort met een abonnement komt. Je betaalt dan een klein bedrag per maand om gebruik te maken van deze zelfrijdende functies.