Wat kost opladen bij een supercharger?

De tarieven bij Tesla superchargers variëren regelmatig. Tot begin 2022 kon je opladen bij superchargers voor gemiddeld 0,20 tot 0,30 kWh. De laatste tijd zijn de gemiddelde tarieven hoger, mede door de stijgende energieprijzen.

Superchargen is inmiddels al bijna net zo duur als opladen bij andere snelladers, al profiteren Tesla-rijders nog wel van een flink voordeel ten opzichte van niet-Tesla’s. Heb je zonnepanelen? Dan is thuisladen natuurlijk voordeliger dan laden bij een supercharger.

Er is geen verschil tussen opladen bij een V2 of V3 laadstation. Bij een V3-station is je auto sneller opgeladen en kun je jouw weg dus weer snel vervolgen.

Waar kan ik de exacte prijzen zien?

De exacte prijzen worden weergegeven in de navigatietoepassing op het touchscreen van de auto. Zo kunnen er piek- en daluren zijn met aangepaste tarieven. De prijzen kunnen tot 10 cent per kWh schelen, dus soms is het interessant om een laadstation verder te rijden of eerder te pakken.

Hoeveel kost opladen bij een supercharger in Duitsland?

In Duitsland is opladen iets duurder dan in Nederland en België: 0,33 euro per kWh. Wie slim is, laadt zijn auto net voor de grens op. In Nederland, Frankrijk, België, Oostenrijk (0,28 euro per kWh) en Polen (1,24 PLN oftewel circa 0,29 euro per kWh) is snelladen bij Tesla voordeliger.

Hoeveel kost opladen bij een supercharger in Frankrijk?

In Frankrijk is opladen bij een supercharger relatief goedkoop. Je betaalt 0,24 euro per kWh.

Is laden bij een supercharger gratis?

Ja, de eerste keer wel. Heb je jouw Tesla gekocht via een referral-link van een vriend? Dan krijg je gratis tegoed. Koop dus altijd een nieuwe Tesla via een referral link, zoals deze link.

En in andere landen?

Voor actuele tarieven verwijzen we je graag door naar de Tarieven-pagina op de website van Tesla.