Wat voor beveiligingsklasse heeft mijn Tesla?

Als je een autoverzekering gaat aanvragen, dan wordt er gevraagd om de beveiligingsklasse van je Tesla.

De Model 3 en Y hadden eerst een beveiligingsklasse 4, maar dit is de laatste jaren verhoogd door over-the-air-updates. Inmiddels hebben Tesla’s een beveiligingsklasse 5, alleen zijn de auto’s niet SCM/CCV-gecertificeerd. Dit geldt ook voor de Model X en Model S. Tesla heeft een eigen voertuigvolgsysteem, maar dit systeem kan niet gekoppeld worden aan een centrale alarmcentrale. Het kan zijn dat jouw verzekeraar eist dat je een SCM/CCV-gecertificeerd volgsysteem in de auto bouwt. Dit hangt af van de cataloguswaarde van de auto. In de praktijk zien we dat veel Model 3’s en Model Y’s geen volgsysteem nodig hebben, maar dit geldt wel voor een splinternieuwe Model X of S.

Eén van de populairste systemen is LoJack. In 2016 werd 92% van de gestolen auto’s teruggevonden. Vaak krijg je korting via je verzekering. Vervolgens ga je naar een garage in de buurt voor installatie van het systeem. Je betaalt (in 2022) 314 euro exclusief BTW voor de installatie en 126 euro per jaar (excl. BTW) voor het abonnement.

Er zijn goedkopere voertuigvolgsystemen te koop bij Bol.com, maar dit zijn geen volgsystemen met een SCM-keurmerk. Gebruik deze volgsystemen als je bijvoorbeeld zelf informatie wil verzamelen over je wagenpark. Handig als je ondernemer bent en je regelmatig wil controleren waar alle bedrijfsauto’s zijn.

Wat is de goedkoopste verzekering?

Het is slim om online verschillende verzekeraars te vergelijken. Wij hebben diverse tips op een rij gezet. Ontdek hier wat de goedkoopste verzekering is voor je Tesla.