Wat zijn de beste laadpalen voor mijn Tesla?

Heb je een eigen oprit? Dan is het slim om thuis op te laden, want daarmee bespaar je veel geld ten opzichte van openbaar laden. Zeker wanneer je ook nog zonnepanelen op je dak hebt liggen.

Bij de aanschaf van een laadpaal komt nog het een en ander kijken. Zo moet de laadpaal nog geïnstalleerd worden en aangesloten worden op je meterkast. Vaak gaan hier ook wat graafwerkzaamheden mee gepaard, afhankelijk van de afstand tot de meterkast. We adviseren om dan direct een 3-fasenaansluiting te maken in je meterkast. Het voordeel is dat je dan drie keer zo snel kunt opladen, oftewel je auto is in 4-5 uur tijd volledig opgeladen.

We hebben zelf goede ervaringen met Laadpaal Outlet. Deze webwinkel verkoopt niet alleen laadpalen, maar regelt ook een installateur.

Wil je een no-nonsense lader? Kies dan voor de eigen lader van Tesla. Dit is de Tesla Wall Connector. Je kunt de Wall Connector eenvoudig bevestigen aan een houten paal of aan de muur. Je kunt de Wall Connector verbinden met een Maxem-modem, waardoor load balancing geactiveerd kan worden. Het voordeel van de Tesla-lader is dat je op een knopje kan drukken en dan opent het laadklepje automatisch. Deze Tesla-lader heeft daarnaast een vaste kabel in twee verschillende lengtes. We raden aan om de Wall Connector altijd door een bedrijf te laten installeren. Je kunt installatie los aanschaffen via Laadpaal Outlet.

Wil je een lader met wat meer mogelijkheden en eventueel ook de mogelijkheid om andere auto’s op te laden? Via Laadpaal Outlet kun je verschillende laadpalen kiezen. Enkele tips:

  • Kies voor een 3-fasenaansluiting
  • Kies voor een laadpaal met loadbalance mogelijkheden (je hoeft ze niet direct te gebruiken, maar dan heb je later altijd nog de optie om deze mogelijkheden in te schakelen)
  • Kies voor een vaste kabel. Deze kan niet makkelijk gestolen worden en dit scheelt toch 20-30 seconden per laadbeurt (kabel uit de kofferbak halen, twee punten bevestigen, etc).

Enkele laders die dan overblijven zijn de Wallbox Pulsar Plus 5M, de Zappi V2 3 fase en Alfen Eve Single. Deze laders zijn alle drie heel goed en kosten niet meer dan duizend euro.

Het voordeel van de Wallbox Pulsar is dat deze oplader heel klein is (16 bij 16 cm). Daarnaast is er geen abonnement nodig. Verder is er een Wallbox app waarmee je allerlei instellingen kunt inzien. De Wallbox Pulsar is leverbaar met een vaste kabel met een lengte van 5 of 7 meter. Deze lader heeft een type 2-stekker en werkt daarmee universeel.

De Zappi 3 fase is de beste lader in combinatie met zonnepanelen. Schijnt de zon en is de auto niet vol? Dan wordt je auto opgeladen. Zo profiteer je maximaal van (gratis) duurzame stroom. Ook de Zappi 3 heeft geen abonnementskosten. Verder betaal je geen abonnementskosten en wordt ook de Zappi geleverd met een vaste kabel (6,5 meter).

De Alfen Eve Single S-line heeft de langste kabel: 8 meter. Handig als je meerdere elektrische auto’s hebt met laadklepjes op verschillende plekken.