Waze gebruiken in een Tesla: wat zijn de mogelijkheden?

Helaas is er geen Waze-applicatie voor Tesla, maar je kunt wel TeslaWaze openen in de browser of Waze op je mobiel gebruiken.

Waze is een gratis GPS-navigatieapplicatie met meer dan 130 miljoen maandelijkse gebruikers. Het is een sociale app. Dit betekent dat de applicatie informatie van gebruikers verzamelt en gebruikers vraagt om actief informatie door te geven. Het voordeel is dat de meldingen zeer accuraat zijn. Als een politieagent bezig is met het opzetten van een flitser, dan weet Waze dit al.

Optie 1: TeslaWaze openen in je browser

Het is mogelijk om TeslaWaze op te starten in de browser van de auto. Ga hiervoor naar Teslawaze.azurewebsites.net. Deze site volgt jouw locatie en geeft vervolgens meldingen als er sprake is van een politiecontrole. Helaas zijn er de laatste tijd veel problemen met deze website. TeslaWaze zorgt ervoor dat de browser regelmatig crasht, waarna je de site opnieuw moet openen.

Optie 2: gebruik de mobiele app

Een alternatief is dat je de mobiele app van Waze gebruikt. Deze app is te vinden in de Google Play Store en in de App Store. De nieuwste Tesla’s ondersteunen draadloos opladen. Zet je telefoon in de lader, start Waze en de telefoon laadt ondertussen gewoon op. Zorg ervoor dat je het geluid aan hebt staan, zodat je meldingen duidelijk hoort.

Het kan zijn dat je jouw telefoon wat minder goed kunt zien. Het luxe accessoiremerk Jowua biedt speciale autohouders aan voor Tesla, die je kunt bevestigen achter het touchscreen. De telefoon kun je hierdoor strak naast het touchscreen plaatsen. Ideaal voor het gebruik van Waze. Sommige van deze laders ondersteunen draadloos opladen, zoals dit model. Krijg 5% korting op je aankoop met code: TESLA360.

Optie 3: stap over op Flitsmeister

Een laatste oplossing is dat je Flitsmeister gaat gebruiken in combinatie met het navigatiesysteem van Tesla. Onlangs is de Flitsmeister TWO uitgebracht. Dit handige apparaatje leg je neer in je Tesla om vervolgens word je op de hoogte gehouden van (mobiele) flitsers en files. Het eigen navigatiesysteem van Tesla kun je ernaast gebruiken voor een soepele navigatie naar je bestemming. Het voordeel van het navigatiesysteem van Tesla is dat je precies ziet waar je kunt laden. De accu gaat zelfs voorverwarmen kort voor aankomst bij een supercharger. Handig!