Welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor mijn Tesla?

Ga je deze winter op wintersport? Dan zul je ongetwijfeld ook sneeuwkettingen nodig hebben. Er zijn een aan punten waar je rekening mee moet houden.

Waarom is een sneeuwketting nodig?

Sneeuwkettingen zijn nodig om grip te behouden op sneeuw en ijs wanneer je met een auto rijdt. Ze worden vaak gebruikt in gebieden met veel sneeuw en ijs, omdat ze helpen om de auto te stabiliseren en te voorkomen dat de auto wegglijdt op het gladde oppervlak.

Sneeuwkettingen werken door het gewicht van de auto te verdelen over een groter oppervlak. Dit verhoogt de wrijving tussen de banden en het wegdek, waardoor er meer grip is. Zo houd je jouw Tesla makkelijker stabiel tijdens het rijden. Sneeuwkettingen zijn ook handig als je moet remmen of accelereren op een gladde, sneeuwachtige weg. Ze kunnen ook helpen om het oprit van je huis te bereiken als het te glad is om met een auto op te rijden.

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

De regelgeving verschilt in Europese landen. In Nederland zijn sneeuwkettingen verboden, in België zijn sneeuwkettingen toegestaan indien nodig (op de voorwaarde dat de weg niet wordt beschadigd), in Duitsland en Oostenrijk zijn sneeuwkettingen verplicht als je een blauw verkeersbord ziet met een band met een sneeuwketting er op en in Zwitserland zijn sneeuwkettingen toegestaan als de wegentoestand het vereist. Ga je op wintersport? Lees jezelf dan goed in. Ook al is er geen sneeuwketting nodig, dan geldt mogelijk wel een verplichting om sneeuwkettingen in je Tesla te hebben.

Welke sneeuwketting maat heb ik nodig voor mijn Tesla?

Sneeuwkettingen moeten dezelfde maat hebben als jouw band. Gelukkig is het vrij eenvoudig om deze maat te weten te komen. Op de zijkant van de band staat namelijk een code en die moet je noteren. De code is bijvoorbeeld 235 / 45 R18 of 235 / 40 R19. Met deze code kun je vervolgens de juiste sneeuwkettingen bestellen bij een webshop.

We raden aan om niet iedere sneeuwketting te gebruiken. De experts van Sneeuwkettingen4U bevelen de König CG-9 103 voor de Model 3 aan, omdat er een beperkte binnenspeling is tussen de wielkast en het wiel. Daarnaast is de König CG-9 geschikt voor zware elektrische auto’s. De König CG-9 103 is getest en ontwikkeld in samenwerking met Tesla. Koop de König CG- 103 online.

Heb je een Model Y? Kies dan voor de König XG-12 Pro. Deze ketting is goedgekeurd in samenwerking met Tesla. Het is een zelfspannend systeem. Je hebt slechts één stop nodig om de ketting te monteren. Daarnaast beschermt de KG-12 Pro de velgen van je elektrische werkpaard. Koop de König XG-12 Pro online.

Heb je een ander model Tesla? Vul dan de bandmaat in op Sneeuwketting4u.nl en ontdekt welke sneeuwkettingset geschikt is voor jouw auto.

Ga jij deze winter op wintersport? Sneeuwkettingen zijn een must!

Wat moet ik doen met de Aero wieldoppen?

Als je de sneeuwkettingen bevestigt, verwijder dan Aero wieldoppen. Anders kunnen er krassen ontstaan op de wieldoppen. Gelukkig is het vrij makkelijk om de wieldoppen te verwijderen. Hoe dat moet lees je in dit artikel. Achter de Aero wieldoppen schuilen overigens fraaie lichtmetalen wielen, dus zo erg is het niet.