Welke Tesla heeft deuren die omhoog kunnen?

De Model X is de enige Tesla met ‘Falcon Wing’ doors. Deze vleugeldeuren kunnen omhoog openen. Daarnaast gaat de voordeuren van de Model X automatisch open en dicht.

Het grote voordeel van de Falcon Wing-deuren is dat je eenvoudig uit de auto kunt komen als er sprake is van een krappe parkeerplek. De deuren gaan namelijk verticaal de hoogte in.

Maar let op: alleen de achterdeuren gaan omhoog. De twee voordeuren kunnen niet omhoog, maar kunnen wel automatisch open en dicht.

De Model X

Hoe ziet dat er dan uit?

Benieuwd hoe een Model X haar deuren opent? Op YouTube zijn enkele video’s terug te vinden.

Model X in 2021 vernieuwd

De Model X is in 2021 vernieuwd. Deze SUV heeft nu een horizontaal scherm, waardoor het interieur moderner oogt. Daarnaast heeft de Model X een digitaal dashboard (HUD-display) en een futuristisch stuurknuppel. De Model X heeft zwarte raamlijsten en nieuwe velgen: Cyberstream (20 inch, inbegrepen) en Turbine (22 inch, 5.900 euro).

Wil je graag rijden in een Tesla met deuren die omhoog kunnen? Dan betaal je minimaal 99.990 euro. Je krijgt dan de Long Range-versie. Voor de Plaid-versie betaal je 20.000 euro extra. Natuurlijk betaal je nog meer voor Turbine-velgen (+5.900 euro), een andere kleur (interieur / exterieur) en 6 of 7-zits configuratie. Kopen of leasen? Gebruik deze link voor 1.500 gratis Supercharger-km’s.