Welke Tesla-modellen zijn snel leverbaar?

Wil je niet lang wachten op je Tesla? Dan is het mogelijk om bij Tesla een auto te bestellen die snel leverbaar is. Vaak gaat het om occasions of gloednieuwe auto’s die (bijna) in Nederland zijn.

Ga eerst naar de website van Tesla. Via deze link krijg je 1.500 gratis supercharger-km’s. Je ziet hier twee knoppen: ‘Configureren‘ en ‘Direct beschikbaar‘.

Koop je een gloednieuwe Tesla? Grote kans dat je deze kunt ophalen in Amsterdam bij de Koopman Car Terminal.

Als je gaat configureren, dan ga je jouw unieke Tesla samenstellen. De levertijd is dan afhankelijk van het moment dat er nieuwe modellen naar Nederland worden verscheept. Toen ik begin augustus 2020 mijn eigen Model 3 configureerde, kon ik de auto pas midden december ophalen. Als Tesla een vernieuwing doorvoert, zoals begin 2021 bij de Model S en Model X, dan kan de levertijd oplopen naar een half jaar of zelfs een jaar. Maar… misschien heb je geluk. Soms komt het voor dat een geconfigureerd model toevallig al op een boot staat en dat betekent dat je jouw Tesla binnen enkele weken in ontvangst kan nemen.

Als je klikt op ‘Direct beschikbaar‘, dan zie je nieuwe Tesla’s en occasions. Als je geluk hebt, staat jouw gewenste type tussen de auto’s. Vaak zijn de meest gewilde types (zoals de SR+ in het geval van de Model 3) het eerst weg. Bij de occasions staat de kilometerstand en de afleverlocatie vermeld. Soms is een occasion duurder dan een nieuwe Tesla en dat heeft te maken met bijtelling. Koop je een auto die een jaar eerder al op kenteken is gezet, dan betaal je de bijtelling van dat betreffende jaar. Dit scheelt aanzienlijk en daarom zijn kopers vaak bereid om dieper in de buidel te tasten voor een jaar (of twee jaar) oude Tesla. Maar let op: koop je een twee jaar oude Tesla, dan kun je nog maar drie jaar profiteren van de lagere bijtelling. Het bijtellingstarief gaat de komende jaren fors omhoog, dus we verwachten dat de prijzen voor occasions de komende jaren gaan dalen.

Wil je snel in je nieuwe auto rijden? Dan adviseren we altijd om eerst te kijken naar modellen die snel leverbaar zijn. Wie weet is jouw droomauto direct beschikbaar en dan hoef je niet enkele maanden te wachten. Staat jouw gewenste uitvoering er niet tussen? Dan is het slim om een auto te configureren. Kies dan niet voor een duurder alternatief. Je weet dan namelijk zeker dat je precies de auto krijgt die je wil en dat is – gezien de investering – wel zo fijn.