Welke Tesla-schepen zijn onderweg naar Nederland en België?

Ieder kwartaal vertrekken er meerdere schepen vol Tesla’s vanuit de Verenigde Staten en China naar Europa. Wist je dat je deze schepen online kunt volgen?

In het document ‘Tesla Carriers‘ zie je welke schepen er bijna aankomen bij de havens in China en de Verenigde Staten. Deze boten zijn grijs gemarkeerd. Vaartuigen die onderweg zijn naar Europa zijn groen gemarkeerd. Is een schip aangekomen bij Zeebrugge, dan kleurt de regel blauw. Daarnaast vind je veel andere interessante gegevens, zoals de aankomstdatum en de aankomsthaven.

Hoe weet ik op welk schip mijn auto staat?

Heb je al een VIN-nummer ontvangen? Dan kun je contact opnemen met Tesla om te vragen op welk schip jouw auto staat. Weet je al een leveringsdatum? Op basis van die leveringsdatum kun je – ongeveer – bepalen op welk schip jouw auto staat. Stel, de leveringsdatum is 16 december, haal er dan ongeveer 14 dagen van af en je hebt de aankomstdatum van de boot in Zeebrugge.

Voorbeeld van het Tesla Carrier-document.

Kan ik het schip live volgen?

Ja. Weet je de naam van het schip? Ga dan naar MarineTraffic.com of Vesselfinder.com en typ de naam van schip in. Stel, het schip heet ‘TOSCANA’, dan is het mogelijk dat er meerdere resultaten zijn. Controleer goed dat je een ‘Vehicles Carrier’ kiest (en dus niet Fishing Vessel of Pleasure Craft).