Werkt Spotify niet meer in je Tesla? Probeer deze 6 oplossingen!

Kun je niet meer inloggen in Spotify in je Tesla. Er kunnen verschillende problemen zijn. Loop deze checklist door en je luistert snel weer naar je favoriete muziek!

1 – Controleer of je nog wel Premium Connectivity hebt. Je kunt alleen Spotify gebruiken als je Premium Connectivity hebt afgesloten voor 10 euro per maand. Open de Tesla-app, ga naar ‘Upgrades’, klik op ‘Upgrades beheren’ en bekijk of ‘Premium Connectivity’ onder ‘Actief’ staat. Staat ‘Premium Connectivity’ onder ‘Inactief’? Dan moet je het abonnement weer opnieuw activeren. Dat kan in de app.

Overigens kun je zonder Premium Connectivity alsnog Spotify beluisteren, alleen gaat het dan via je telefoon (Bluetooth). Je kunt dan niet de Spotify-app van Tesla gebruiken. Hoe dat moet lees je in de handleiding onder ‘Media van apparaten afspelen’ -> ‘Bluetooth’.

2 – Heb je al een soft reset gedaan? Zet je auto in P (parkeren). Houd beide scrollwielen op het stuur drie seconden ingedrukt tot het scherm zwart wordt. Laat dan de scrollwielen los. Binnen enkele minuten is de computer opgestart. Een alternatieve manier om een soft reset uit te voeren is het veranderen van de taal. Dit kan alleen in de auto. Hiervoor ga je naar ‘Display’ en dan naar ‘Taal’. Voor het gemak adviseren we om te wisselen van Nederlands naar Engels en daarna weer naar Nederlands.

3 – Lukt het nog steeds niet? Controleer of je auto verbonden is met internet. Ga naar de browser en open een willekeurige website. Als dat lukt, dan moet het ook zeker lukken om in te loggen bij Spotify. Het kan natuurlijk zo zijn dat de servers van Spotify eruit liggen, maar die kans is klein. Lukt het je niet om een website te openen? Dan heb je waarschijnlijk geen internet en moet je op een later tijdstip proberen in te loggen. Je kunt ook een paar minuten rijden. De kans is groot dat de auto dan verbinding gaat maken.

4 – Weet je 100% zeker dat je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord invoert? De gebruikersnaam vind je in de Spotify-app. Ga naar je Bibliotheek, klik op je profielfoto en dan zie je de gebruikersnaam. Deze staat boven het aantal volgers. Schrijf deze alvast op. Nu het wachtwoord. De beste manier om zeker te weten dat je het juiste wachtwoord hebt is het wachtwoord resetten. Ga naar https://accounts.spotify.com/ en klik onderaan op ‘Je wachtwoord vergeten?’ Vul hier de gebruikersnaam in en je ontvangt een e-mail om het wachtwoord aan te passen. Schrijf dit nieuwe wachtwoord op en vul dit in.

5 – Nog steeds niets? Probeer dan een normale reset. Zet je auto in P (parkeren) en ga naar ‘Besturing’ -> ‘Veiligheid & beveiliging’ en klik op de knop ‘Uitschakelen’. Nu kun je een paar minuten niets doen. Druk na twee minuten het rempedaal in en de auto start weer op.

6 – Heb je de nieuwste software-update al geïnstalleerd? Als je al een tijdje geen nieuwe updates hebt geïnstalleerd – bijvoorbeeld omdat je geen wifi-verbinding hebt – dan kan het zijn dat Spotify niet of slecht werkt. Tijd dus voor een update. Lees hier hoe je een software-update kunt uitvoeren zonder wifi.

Nog steeds geen Spotify? Probeer dan in te loggen met de gegevens van iemand anders, bijvoorbeeld een goede vriend of een familielid. Als dat nog steeds niet werkt, dan kan er een probleem zijn met de Media Control Unit. Heb jij nog een oude MCU-boordcomputer (bijvoorbeeld omdat je in een oudere Tesla rijdt)? In dat geval kan het zinvol zijn om een MCU 1-upgrade uit te voeren bij een Service Center in de buurt.

Heb ik een Spotify-account nodig om Spotify te luisteren in mijn Tesla?

Nee, je kunt ook gebruik maken van het ‘gastaccount’. In dat geval heb je geen toegang tot persoonlijke afspeellijsten en favoriete nummers, maar kun je wel albums of afspeellijsten kiezen om naar te luisteren. Open de Spotify-app in je Tesla en sla inloggen over om het gastaccount te openen. Je kunt alleen gebruik maken van een gastaccount als je premium connectivity hebt afgesloten. Het voordeel – ten opzichte van Spotify Premium – is dat je niet nog eens hoeft te betalen voor een Spotify-abonnement. Als je echter op meer plekken Spotify luistert, is het zinvol om zowel een eigen Spotify-account te openen als premium connectivity te activeren.